titel:vermogen in balans
foto:zeilboot

Steeds meer mensen beschikken over vermogen of zijn bezig vermogen op te bouwen door regelmatig geld opzij te zetten. Met bescheiden bedragen kan er al een groot vermogen over langere tijd opgebouwd worden. De verkoop van een woning of bedrijf, het ontvangen van een schenking of erfenis, maar ook het winnen van een loterij of een uitkering van een spaarverzekering kan ineens een behoorlijke toename in uw vermogen betekenen.

U moet in ieder geval op tijd, maar wel doordacht, vaststellen wat u met uw vermogen wilt gaan doen. Dat kan namelijk voor iedereen geheel verschillend zijn:

  • ‘Ik wil graag (meer) financieel onafhankelijk zijn’
  • ‘Ik wil wat geld achter de hand houden’
  • ‘Ik wil het vermogen gebruiken om de hypotheek af te lossen’
  • ‘Ik wil een deel van het vermogen gebruiken als aanvulling op mijn pensioen’
  • ‘Ik wil het vermogen zo snel en gunstig mogelijk overhevelen naar mijn kinderen’

Daarnaast wil iedereen een goed rendement op zijn vermogen behalen. Het rendement is echter afhankelijk van hoeveel risico u wilt en kunt nemen: Hoe reageert u op schommelingen in uw vermogen? Hoeveel risico u kunt nemen is afhankelijk van het doel en de tijd die u nog heeft om dit doel te bereiken.

Uw vermogen heeft aandacht nodig. Wij kunnen samen met u uw doelstellingen, het risico en het rendement op de juiste wijze in balans brengen.